Farstrup stol med vippefunktion kan lindre gigtsmerter

Mennesker er ikke ens. Det er grundtanken bag Farstrups filosofi. Du kan sagtens finde en stol i ethvert møbelhus, som du sidder godt i og som passer til befolkningsgennemsnittet. Men hvorfor skal den hvilestol, du sidder i for eksempel foran fjernsynet, eller når du blot slapper af med en god bog i løbet af dagen, ikke være tilpasset lige netop dig? Især hvis du oven i købet har smerter eller nedsat funktionsevne, som påvirker bevægeapparatet? Det at sidde godt i en tilpasset hvilestol, kan være med til at reducere gener fra bevægeapparatet og lette forflytningerne til og fra hvilestolen. 

Hvilestolen fra Farstrup er i sig selv en tilpasset stol med fokus på funktion og siddekomfort. Har du mere komplicerede problemstillinger, kan Farstrup tilpasse stolen yderligere, så den passer til lige netop dit behov.

Størstedelen af befolkningen i Danmark, sidder ned en stor del af dagen. Arbejder man på kontor, kommer arbejdstilsynet på besøg for at være med til at sikre, at de fysiske arbejdsvilkår er optimale. Særligt tjekker de, om borde og stole kan indstilles, så de er tilpasset den enkelte medarbejder.

I vores eget hjem, er det vores eget ansvar, om vores stillinger, når vi sidder er optimale. Det er ikke altid, vi tænker over, at det er lige så vigtigt med gode stole derhjemme, som på arbejdspladsen. Det at sidde rigtigt er faktisk lige så vigtigt i skolealderen på skolestolen, som det er senere hen på arbejdspladsen og ikke mindst, når vi kommer op i alderen. Vores krop har brug for støtte de rigtige steder, så vi ikke falder sammen eller bliver skæve i ryggen.

Nogle mennesker er så dårlige, at det at sidde i en stol er det eneste supplement til at ligge i sengen. De kan ganske enkelt ikke holde til at stå op i længere tid ad gangen eller måske kan de slet ikke stå op længere. 

 

 
Gigten har mange ansigter


Der findes forskellige former for gigt – faktisk er der flere end 200 forskellige gigtdiagnoser – og gigt er en af de mest udbredte sygdomme i Danmark. Fælles for de forskellige former for gigt er, at de betegner sygdomme i bevægeapparatet, i muskler, i sener samt i knogler. Sygdommen er ledsaget af ledsmerter og generelle smerter i kroppen. 

Nogle af de mest kendte former for gigt er leddegigt, gigt i ryggen, urinsyregigt samt slidgigt, men derudover er der altså flere andre former for gigt og det er meget forskelligt, hvor i kroppen, gigten har sat ind og i hvor slem grad. Sygdommen kan både give nedsat funktionsevne, stive led og generelt være ledsaget af træthed. Alt sammen noget, som er både fysisk smertefuldt og psykisk belastende. Der kan opstå mange irritationer i løbet af dagen når musklerne pludselig svigter og alting gør ondt.

Gigt er en sygdom, man skal lære at leve med, da den desværre ikke kan helbredes. Til gengæld kan gigten behandles og lindres. Med den rette behandling kan symptomerne mindskes og gigtens udvikling kan i nogle tilfælde sættes i stå, så den ikke bliver værre, end den er. Kost, vægt og træning spiller ind i forbindelse med gigt, men også de rette hjælpemidler, kan være med til at lindre smerterne og gøre hverdagen lettere for den gigtramte. Her er en tilpasset hvilestol fra Farstrup et rigtigt godt hjælpemiddel i hverdagen.

 
Hvordan hjælper en tilpasset hvilestol?


Farstrups tilpassede hvilestole kan indstilles på alle mulige måder. Det er ikke bare sædehøjden, ryggens vinkel eller lignende, Farstrup kan tilpasse ved stolen. Der kan sættes ekstra puder på armlænet og kun på det ene, hvis ikke der er brug for det på den anden. Benene kan justeres og tilpasses i højden, dybden på sædet kan justeres og der kan komme ekstra hældning på eller mere polstring i sædet. Det er muligt at få stolen med indbygget fodskammel eller ekstern fodskammel samt med el eller med manuel funktion. Alt kan lade sig gøre.

Ved gigt ser man nedsat funktionsevne, hvor smerter og nedsat bevægelse er en overhængende udfordring i forhold til de manuelle hvilestole. Derfor anbefaler fysioterapeut Kamilla Nørgaard, der er tilknyttet Farstrup Comfort Center i Aarhus, at man vælger hvilestole med elektroniske funktioner ved gigtlidelser. Se vores funktionsstole her

”Ved gigt har man ofte nedsat funktionsevne, der er smerter i leddene og generelt fungerer de angrebne dele af kroppen ikke længere optimalt. Det kan derfor være svært at betjene en stol manuelt,” forklarer hun. 

Kamilla påpeger desuden, at det er meget forskelligt, hvornår vi har brug for hvad. Hun anbefaler, at man kommer ind i butikken eller booker et besøg af stolebussen, så hun og hendes kollegaer kan lave den bedste individuelle løsning, til den enkelte person, som muligt.

Ved gigt handler det om at hindre unødvendige belastninger af kroppen. Ved nogle typer af gigt kan ryghvirvlerne være degenererede og der kan være smerter ved hofter, knæ eller ved ryggen generelt. Det betyder, at enhver hjælp i hverdagen er kærkommen.

”Den gigtramte skal bruge mange kræfter til hverdagens gøremål. Derfor kan en tilpasset hvilestol stol fra Farstrup være med til, at personen i det mindste ikke behøver bruge kræfter på at sætte sig til rette i en stol,” siger Kamilla Nørgaard.

Bestil et gratis og uforpligtende besøg af stolebussen. Vi kører i hele landet og finder et tidspunkt, der passer dig. 

 

Se mere om stolebussen her